HTTPS ondersteuning voor Blogspot blogs beschikbaar

Er is door Google weer een stap gezet om het internet veiliger te maken voor gebruikers.

Het is nu mogelijk om Blogger blogs via een beveiligde verbinding (HTTPS) aan te bieden. Voorlopig kan dit alleen bij blogs met een blogspot adres, blogs met een aangepaste domeinnaam komen nog niet in aanmerking voor deze optie.

Wat zijn de drie belangrijkste voordelen van HTTPS boven HTTP?
  • Het helpt de controle of je bezoekers het correcte weblog zien, en niet omgeleid worden naar een andere (kwaadaardige) website;
  • Het helpt bij het detecteren van een aanvaller die probeert wijzigingen aan te brengen in de data welke verstuurt wordt van Blogger naar een bezoeker;
  • Het voegt beveiligingen toe die het moeilijker maken voor derden om de gedragingen en conversaties van bezoekers te volgen, of hun informatie te stelen.

Welke effecten heeft dit op mijn weblog?
Zodra deze optie is geactiveerd komt je weblog beschikbaar via HTTPS, en is ook nog beschikbaar via HTTP.

Let op: Wanneer je nu voor encryptie kiest kan het zo zijn dat nog niet alle onderdelen van je weblog hiervoor geschikt zijn. De oorzaak hiervoor kan liggen bij de sjabloon, gadgets en/of de inhoud van een bericht, en wordt meestal veroorzaakt door Mixed content, sommige van deze problemen kunnen door de auteur zelf.

Wat werkt er niet meer wanneer ik gebruik maak van HTTPS?
Scripts en andere actieve inhoud welke aangeroepen wordt via HTTP werkt niet wanneer het weblog via HTTPS benaderd wordt.

Een deel van je weblog is al automatisch aangepast, zoals de afbeeldingen die via de editor zijn geüpload.
Blogs met standaard sjablonen welke alleen de standaard gadgets (onder Algemeen) gebruiken zouden geen problemen tegen moeten komen.

Hulp pagina's:
HTTPS inschakelen voor je blog
Problemen met gemengde content op je blog oplossen

Reacties