Twee nieuwe open source tools om e-mail te importeren in Gmail

Gmail
Er zijn twee nieuwe open-source projecten om mensen te helpen hun bestaande e-mail in Gmail te importeren met de Gmail-API: mail-importer en import-mailbox-to-gmail.

Heb je een oud Thunderbird mail archief dat je hebt gedownload van een oud e-mailaccount? Wil je die oude berichten verplaatsen naar Gmail, zodat je de Gmail-app kunt gebruiken op je telefoon en nog steeds toegang tot alles hebben? Dan is de mail-importer misschien iets voor je!

Het project heeft als doel om het gemakkelijk te maken voor gebruikers om mailbox bestanden te importeren vanaf hun computer in Gmail. Het project is nog in een vroeg stadium van ontwikkeling en heeft alleen nog command-line support.

Of ben je misschien een Google Apps-beheerder die probeert om alle oude mbox bestanden van de gebruikers te importeren in Google Apps for Work? Dan is import-mailbox-to-gmail waarschijnlijk wat je zoekt. Het is een Python-script dat bulk invoer van meerdere mailboxen in meerdere accounts in een domein aan kan. Het is admin-beheerd, zodat het niet nodig is voor gebruikers om hun archieven individueel importeren. Zie het Help Centrum voor de migratie van andere soorten archieven of mailservers naar Google Apps.

Voor ontwikkelaars kan import-mailbox-to-gmail worden gebruikt als een voorbeeld over hoe dit uit te voeren op een domein brede delegatie met de Gmail-API. Mail-importer laat zien hoe batch en retries gebruikt worden om efficiënt de Gmail-API te bevragen.

Reacties