Ga ik nu, of blijf ik nog even? Google Maps heeft het antwoord met één tikje.

Woensdagmiddag 5 uur, tijd om de spits in te duiken. De kans op file is groot, straks wil je Hart van Nederland zien en de bank roept al naar je.

Google Maps heeft goed nieuws voor je. Met één tik op het Android schermpje kun je nu zien of het verstandig is om nu te vertrekken, of nog even te wachten tot alles weer in beweging is. Krijg informatie zoals verwachtte aankomstijden, verkeersinformatie, brandstofprijzen op de route en routes naar bekende plaatsen zoals werk, thuis en recent gezochte lokaties - zonder een locatie in te tikken.Een snelkoppeling kan op het scherm geplaatst worden door op het scherm te drukken tot de Android widgets zichtbaar worden, zoek nu naar de Driving snelkoppeling en sleep deze naar het scherm.


Google Maps Drive is ook beschikbaar via de zijbalk in Google Maps zelf.


Wanneer je je Thuis- en Werkadres hebt ingesteld in Google Maps worden de verwachtte aankomsttijden weergegeven voor de tijd dat je meestal vertrekt. Bij een ingeschakelde Locatiegeschiedenis wordt ook deze data meegenomen bij het bepalen waar je heen zou kunnen willen. En wanneer je ingelogd bent worden ook locaties voorgesteld die je recentelijk hebt opgezocht.

Waarom in de file gaan staan als je ook iets nuttigs kan doen? Met snel toegankelijke verkeersinformatie is het makkelijker om een beslissing te nemen.

Reacties