Android Wear: Ontworpen voor je pols

Je loopt naar een vriend met een kopje koffie in je hand. Of misschien is het echt koud buiten, en je hebt handschoenen aan. Of misschien sta je net in de keuken te koken. Er zijn tal van momenten waarop je je handen vol hebt, maar nog steeds op de hoogte wilt blijven van herinneringen, berichten en gesprekken. Dat is de reden waarom Android Wear functies als gesproken acties en gebaren omvat. En vanaf vandaag zijn deze hands-free opties uitgebreid met een aantal functionaliteiten:

  • Bedien je horloge met nieuwe gebaren. De kaart op en neer scrollen met eenvoudige polsbewegingen was er al. Vanaf vandaag kunt u ook een kaart te vergroten, apps openen, of terug naar je horloge met een duw, lift of door te schudden. Je zult in staat zijn om bezig te blijven met belangrijke(r) zaken, en je telefoon (of andere hand) in je broekzak te houden.
  • Stuur meerdere berichten met alleen je stem. Met Android Wear, kon je altijd al antwoorden te krijgen op gesproken vragen. Nu kun je je stem gebruiken om berichten met apps zoals Google Hangouts, Nextplus, Telegram, Viber, WeChat en WhatsApp te sturen. Dreig je te laat te komen voor de lunch? Zeg gewoon "OK Google, Stuur een WhatsApp-bericht naar Johny. Ik kom eraan".
  • Bellen en luisteren naar berichten met luidspreker ondersteuning. weten wie er belt via je pols is eenvoudig en geleverd met Android Wear. Dankzij de speaker-ondersteuning, kunt u nu bellen en gebeld worden via Bluetooth. En je kunt naar audio / video-berichten luisteren met apps zoals Glide. Alles wat je nodig hebt is een horloge met een luidspreker, die vandaag de dag de Huawei Watch en de ASUS ZenWatch 2 (49mm) omvatten.
Deze verbeteringen op alle Android Wear horloges worden in de komende weken uitgerold, met inbegrip van nieuwe horloges zoals het Casio Smart Outdoor horloge en het Huawei horloge voor dames. In de tussentijd kunt je @AndroidWear volgen voor tijdige updates en tips.

Reacties