Een veiliger internet voor iedereen creeren (WIP)

Google is begonnen met het uitrollen van nieuwe hulpmiddelen, en een aantal nuttige tips, om je te beschermen tegen allerlei online gevaren zoals phishing, malware en andere bedreigingen van je persoonlijke gegevens.

1. Houdt de beveiligingsinstellingen simpel
De Security Check Up is een snelle manier om de beveiligingsinstellingen voor je Google-account te controleren. Je kunt een telefoonnummer voor herstel toe te voegen, zodat ze kunnen helpen als je ooit de toegang tot je account verliest, wachtwoorden versterken, en zien welke apparaten zijn toegang hebben tot je account, en nog veel meer. Als je de beveiligingscontrole voltooid voor 11 februari, krijg je ook 2GB extra opslagruimte op Google Drive, die voor Google Drive, Gmail, en foto's kan worden gebruikt.

Safer Internet Day is een goed moment om het te doen, maar het kan-en moet eigenlijk vaker! -doe regelmatig Een Security Check Up. Begin de beveiligingscontrole op Mijn account.

2. Het waarschuwen van Gmail-gebruikers bij mogelijk onveilige berichten
Wanneer jij en je opa Gmail gebruiken om berichten uit te wisselen, zijn je connecties gecodeerd en geverifieerd. Dat betekent dat een ander deze mailwisseling niet kan onderscheppen, en je kunt erop vertrouwen dat het bericht van je opa met een lettertype van 48px (zonder interpunctie en een paar spelfouten) echt van hem zijn!

Het is echter, zoals in het Safer Email Transparency Report gemeld wordt, is dit niet altijd het geval wanneer Gmail gebruikt wordt met andere emaildiensten. Vandaag wordt een wijziging geïntroduceerd in Gmail op het web om mensen te laten weten wanneer een ontvangen bericht niet is gecodeerd, als je een bericht opstelt naar een ontvanger waarvan het e-mailservice geen ondersteuning biedt voor TLS-encryptie, of wanneer de afzender domein niet kan worden geverifieerd.

Onderstaand zie je de waarschuwing in Gmail wanneer je een bericht verzendt naar een dienst die TLS-encryptie niet ondersteunt. Je ziet het gebroken slot pictogram ook wanneer een bericht zonder TLS-encryptie werd verzonden.


Wanneer een bericht wordt ontvangen dat niet is geverifieerd, zie je een vraagteken waar je anders een profielfoto of logo zou zien:


Kijk voor meer informatie op de Gmail- en Google for Work blogs.

3. Betere bescherming tegen kwaadaardige apps
Gevaarlijke apps die je persoonlijke gegevens proberen te stelen, of je telefoon gijzelen en je laten betalen om het weer te ontgrendelen, horen niet op je smartphone - of welk apparaat dan ook.

Google Play helpt je je Android-toestel te beschermen door het afwijzen van gevaarlijke apps die niet voldoen aan het beleid van Google Play. Het voert ook meer dan 200 miljoen dagelijkse security scans van apparaten uit, in combinatie met het Safe Browsing-systeem, op tekenen van problemen. Vorig jaar werden er gevaarlijkle apps geïnstalleerd op minder dan 0,13% van de Android-apparaten wanneer alleen apps van Google Play werden installeren.
Meer informatie over deze en andere Android-beveiligingsfuncties - zoals app sandboxing, maandelijkse beveiligingsupdates voor Nexus en andere apparaten, en het Security Rewards Program-in een nieuw onderzoek dat openbaar is gemaakt op het Android blog.

4. Maatregelen tegen slechte reclamepraktijken
Schadelijke advertentie "botnets" proberen om bezoekers naar websites te lokken om geld te verdienen met online advertenties. Botnets bedreigen de activiteiten van eerlijke adverteerders en uitgevers, en omdat ze vaak komen van apparaten geïnfecteerd met malware, brengen ze de gebruikers ook in gevaar.
Er is hard gewerkt om botnets uit de advertenties systemen te houden, ze uit te sluiten van reclame-inkomsten, en moeilijker maken om geld te verdienen met het verspreiden van malware en ongewenste software. Als onderdeel van het gevecht tegen slechte advertenties wordt het bestaande botnet afweer systeem versterkt door het automatisch filteren van het verkeer van de top drie advertentie fraude botnets, met meer dan 500.000 geïnfecteerde gebruiker machines. Meer informatie over deze update op het Doubleclick blog.

Online beveiliging en veiligheid worden steeds vaker besproken, en met meer urgentie, dan ooit tevoren. Er wordt gehoopt dat je een paar minuten de tijd neemt om uit te zoeken hoe Google je gegevens beschermt en hoe ze werken aan een veiliger internet, voor iedereen.
Reacties