Geen misleidende Download knoppen meer

In november werd aangekondigd dat Safe Browsing je zou beschermen tegen "social engineering" aanvallen - misleidende tactieken die proberen je te misleiden om iets gevaarlijks te doen, zoals het installeren van ongewenste software of het vrijgeven van persoonlijke gegevens (bijvoorbeeld wachtwoorden, telefoonnummers, of credit cards). Je kunt social engineering hebben waargenomen als een bedrieglijke download knop of een afbeeldingsadvertentie die valselijk beweert dat uw systeem verouderd is. Vandaag breidt de Safe Browsing bescherming uit om je te beschermen tegen dergelijke misleidende inhoud, zoals social engineering advertenties.


In overeenstemming met het social engineering beleid dat in november is aangekondigd, ingesloten content (zoals advertenties) op een webpagina zal worden beschouwd social engineering wanneer ze ofwel:
  • Pretenderen te handelen, of er uit zien, als een vertrouwde entiteit - als uw eigen toestel of de browser, of de website zelf.
  • Probeert je te misleiden tot iets wat je alleen maar zou doen voor een vertrouwde entiteit - zoals een wachtwoord delen of te bellen met de technische ondersteuning.
Hieronder vindt u enkele voorbeelden van misleidende inhoud, getoond via advertenties:

Deze afbeelding beweert dat je software is verouderd om je te verleiden om te klikken op "Update".


Deze afbeelding bootst een dialoog venster na van een FLV software ontwikkelaar - maar het is niet daadwerkelijk afkomstig van deze ontwikkelaar.


Deze knoppen lijken alsof ze horen bij de website (zoals een tv-programma of sport videostream) door het nabootsen van het uiterlijk van de website. Ze zijn vaak niet te onderscheiden van de rest van de pagina.


De strijd tegen ongewenste software en social engineering is nog maar net begonnen. Ze zullen doorgaan met het verbeteren van de bescherming van Safe Browsing van Google om meer mensen te helpen veilig online te blijven.

Heeft dit invloed op mijn website?
Als bezoekers naar je website consequent social engineering inhoud zien, kan Google Safe Browsing gebruikers waarschuwen wanneer ze de site te bezoeken. Als uw site is gemarkeerd vanwege het bevatten van social engineering inhoud, kun je de problemen oplossen met behulp van het Search Console. Bekijk ook de social engineering hulp voor webmasters.

Reacties