Het einde van Picasa en Picasaweb is aanstaande

In een recente blogpost wordt aangekondigd dat per 15 maart 2016 de ondersteuning voor Picasa en per 1 mei 2016 voor Picasaweb beëindigd wordt.


Sinds de lancering van Google photos, zijn een heleboel vragen over wat dit betekent voor de toekomst van Picasa gesteld. Na alle overwegingen te hebben gewogen, is door Google besloten om Picasa met pensioen te sturen, om zich volledig te richten op een enkele foto service: Google Photos. Dit omdat het idee is dat het beter is om te focussen op een dienst die meer functionaliteit biedt en werkt op zowel mobiel en desktop, in plaats van het verdelen van inspanningen over twee verschillende producten.

Het is bekend dat velen van jullie veel tijd en zorg besteden aan het beheren van van foto's en video's met Picasa, en de meest kostbare momenten aan hun hebt toevertrouwd. Er zal tijd genomen worden om dit goed te doen en je te voorzien gemakkelijke manieren om toegang te krijgen tot je eigen content. Hieronder staan enkele van de wijzigingen die je kunt verwachten.

Picasa-webalbums
Als je vandaag de dag foto's of video hebt in een Picasa Webalbum, dan is de gemakkelijkste manier om nog steeds toegang tot, bewerken en delen is door je aan te melden bij Google Photos, je zult er al je foto's en video's vinden. Met behulp van Google Photos, kunt je doorgaan met uploaden en het organiseren van je afbeeldingen, maar ook gebruik maken van toegevoegde functionaliteiten zoals een betere manier om te zoeken en afbeeldingen te delen.

Maar voor diegene onder u die niet over willen naar Google Photos of nog in staat willen zijn ombepaalde content te bekijken, zoals labels, bijschriften of opmerkingen, komt er een nieuwe plek om gegevens uit Picasa-webalbums te blijven gebruiken. Op deze manier kun je nog steeds zijn om Picasa-webalbums te bekijken, downloaden of verwijderen, je kunt alleen geen nieuwe albums creëren, organiseren of bewerken (Dit gaat nu via Google Photo's).

Om dit duidelijk te maken gebeurt dit niet van vandaag op morgen - Picasa Webalbums kunt je voorlopig als vanouds blijven gebruiken. Het uitrollen van deze veranderingen begint op 1 mei 2016.

Desktop applicatie
Met ingang van 15 maart 2016, wordt de Picasa-desktopapplicatie niet meer ondersteund. Je kunt het nu nog downloaden en installeren , maar het zal niet verder worden ontwikkeld, en er zullen geen updates meer kome. Als je ervoor kiest over te schakelen naar Google Photos, kunt u doorgaan met het uploaden van foto's en video's met behulp van de desktop-uploader op photos.google.com/apps.

Tot slot voor ontwikkelaars, er zullen ook enkele functies van de Picasa API met pensioen gaan. Ontwikkelaars kunnen er hier meer over lezen.

Nogmaals, geen van deze veranderingen gebeuren van vandaag op morgen, en er zal ondersteuning zijn voor de begeleiding van deze overgang. Excuses voor het eventuele ongemak dat deze overgang veroorzaakt worden gemaakt, maar er wordt gegarandeerd dat het doel is om de beste foto's ervaring mogelijk te maken. Google Photos is een nieuw en slimmere product, wat een beter platform is om verbazingwekkende ervaringen en functies te bouwen voor u in de toekomst.

Reacties