Nieuwe Google Formulieren zijn nu de standaard optie, met verbeteringen voor add-ons, scripts bewerken, en nog veel meer

Het nieuwe Google Formulieren is de standaardoptie voor de makers van deze formulieren geworden. Dit volgt op de lancering van september vorig jaar, waarbij een vernieuwde Google Formulieren werd uitgebracht als opt-in-only, dit tot er extra functies en functionaliteit konden worden toegevoegd. Eenmaal gelanceerd, zullen de Formulier makers worden doorgestuurd naar de nieuwe Google Formulieren wanneer ze een nieuwe maken.

Het oude Google Formulieren kan gebruikt blijven worden door op het "rennende mannetje" pictogram linksonder op het scherm te klikken.

Hier volgt een overzicht van de meest recente verbeteringen:

Formulier Add-ons en Google Apps Scripts worden nu ondersteund
Formulier makers kunnen add-ons toevoegen en bewerken, en scripts gebruiken in de nieuwe formulieren editor. Populaire tools zoals Form Publisher en g(Math) voor formulieren hebben de ontwikkelaars geholpen met de uitbreiding van de mogelijkheden van Google Formulieren.


Bekijk de individuele reacties via editor
In aanvulling op de samenvatting van de antwoorden die momenteel beschikbaar zijn in de formulieren-editor, kan maker nu individuele antwoorden op de enquête nu ook zien. Dit zal kostbare tijd besparen bij het analyseren van formulieren. Op hetzelfde moment, wanneer er zo veel reacties dat er mogelijk problemen ontstaan met de prestaties, zal Google Formulieren gebruikers laten weten hoe ze de afzonderlijke antwoorden te bekijken, in plaats van de werking van de editor te vertragen.


Gebruik Sjablonen vanuit het Google Formulieren startscherm
Werk en Onderwijs gerelateerde sjablonen zijn beschikbaar op het formulieren startscherm (forms.google.com) om het aanmaken een jumpstart te geven.
Er zijn momenteel verschillende sjablonen voor evenementsn feedback, inschrijven voor evenementen, sollicitaties, en nog veel meer. Gebruikers kunnen op de link Meer klikken om een formulier te starten vanaf een van de nieuw gemaakte sjabloon.
Je bestaande sjablonen zijn nog steeds beschikbaar en kunnen worden gevonden op drive.google.com/a/google.com/templates.


Blijf op de hoogte van elke reactie
Formulier makers zijn nu in staat zijn om Google Formulieren te configureren om e-mail notificaties te sturen wanneer iemand reageert. Standaard is dit uitgeschakeld, maar gebruikers kunnen het wijzigen via de de menu-instellingen van het formulier.


Volg de reacties op het Google-Formulier
Formulier makers kunnen zien wie zij hun formulieren hebben gestuurd en wie nog moet reageren. Er is ook een nieuwe optie aanwezig om opvolgende herinneringen te sturen wanneer dat nodig is.


Beperkingen
Reagerende gebruikers zien alleen de nieuwe Google Formulieren wanneer deze formulieren hierin gemaakt of bewerkt zijn.

Tergkeren naar de oude versie van Google Formulieren kan door op het rennende mannetje pictogram in de linker benedenhoek van Google Formulieren te klikken en de aanwijzingen te volgen.

Details van de lancering
Lanceer traject:
Formuliersjablonen: Geplande lancering op 10 februari 2016
De meeste functies: Snelle introductie op 10 februari 2016, met een geplande release in de komende twee weken

Uitrol tempo:
Volledige uitrol (1-3 dagen voor alle functionaliteiten)Reacties