Voeg eenvoudig tussenstops aan je reizen toe - over de hele wereld, op Android en iPhone

Het leven zit vol onverwachte zaken, waardoor je plotseling op zoek moet naar een een tankstation in de middle of nowhere, een bloemist zoekt op onze weg naar huis vanaf het werk of een restaurant op weg naar huis vanaf je vakantie adres. Om deze last-minute tussenstops te vinden en er naar toe te navigeren was je gedwongen de navigatie mode te verlaten en de nieuwe bestemming op Google Maps op te zoeken, weg van het verkeersupdates, turn-by-turn aanwijzingen en de kaart waarop je vertrouwde.

Dit veranderde oktober vorig jaar met een update voor Google Maps op Android waarmee je plaatsen kon toevoegen aan een route, zonder de navigatie-mode te verlaten. En vanaf vandaag, zal deze functie uitgerold worden op iOS voor elk land waar navigatie aangeboden wordt (meer dan 100 wereldwijd). Het maakt dus niet uit waar je vandaan komt, waar je bent, Android of iPhone te gebruikt, het toevoegen van een tussenstop is nu een eitje. Hier is hoe het werkt op een iPhone:


Als je in de navigatie-mode staat, tik je op het vergrootglas in de rechterbovenhoek van het scherm om een menu met de meest logische opties voor plaatsen om bij te stoppen, zoals tankstations, supermarkten of restaurants. Als dit menu geen uitkomst biedt, kunt je het zoekpictogram of spraakopdrachten gebruiken om een specifieke naam of categorie op te zoeken. Als zoekresultaat worden ratings en de geschatte hoeveelheid tijd die de omweg zal toevoegen aan uw reis weergegeven, het kiezen van de meest optimale optie is dus eenvoudig.

Of je nu een boodschap in de buurt doet of bezig bent met een trektocht door een vreemd land, Google Maps helpt je daar te komen waar je wilt zijn, zelfs met een aantal tussenstops.

Officiële blogpost

Reacties