Geen misleidende download knoppen meer

In november werd aangekondigd dat Safe Browsing bescherming zou bieden tegen tegen social engineering-aanvallen - misleidende tactieken die proberen je te misleiden om gevaarlijks te doen, zoals het installeren van ongewenste software of het onthullen van persoonlijke gegevens (bijvoorbeeld wachtwoorden, telefoonnummers, of credit cards) . Je kunt social engineering heb gezien als een bedrieglijke download knop of een afbeelding advertentie die ten onrechte beweert uw systeem is verouderd. Safe Browsing bescherming is vanaf vandaag uitgebreid met een beschermijg tegen dergelijke misleidende ingesloten inhoud, zoals social engineering advertenties.

Deceptive site ahead

In overeenstemming met het social engineering beleid dat in november werd aangekondigd, ingesloten content (zoals advertenties) op een webpagina zal worden beschouwd social engineering wanneer het ofwel:
  • Pretedeert te handelen, of er uit ziet, als een vertrouwde entiteit - als uw eigen toestel of browser, of de website zelf.
  • Probeert je te misleiden tot iets wat je alleen maar zou doen voor een vertrouwde entiteit - zoals een wachtwoord te delen of te bellen voor technische ondersteuning.
Hieronder enkele voorbeelden van misleidende inhoud, getoond via advertenties:

Een nieuwe media speler is benodigd om de inhoud te zien
Deze afbeelding beweert dat uw software verouderd is om u te verleiden om op "Update" te klikken.

Dit komt niet van de software ontwikkelaar
Deze afbeelding bootst een dialoog na van een FLV software ontwikkelaar - maar het is niet daadwerkelijk afkomstig van deze ontwikkelaar.

Er wordt geen video gedownload of afgespeeld
Deze knoppen lijken alsof ze inhoud die betrekking hebben op de site (zoals een tv-programma of sport videostream) zal weegeven door het nabootsen van het uiterlijk van de site. Ze zijn vaak niet te onderscheiden van de rest van de pagina.

De strijd tegen ongewenste software en social engineering is nog maar net begonnen. Ze zullen doorgaan met het verbeteren van de bescherming van Safe Browsing van Google om meer mensen veilig online te laten zijn.

Heeft dit invloed op mijn website?
Wanneer bezoekers van een website staads social engineering zien, kan Google Safe Browsing gebruikers waarschuwen wanneer ze de site te bezoeken. Als uw site is gemarkeerd met het bevatten van social engineering inhoud, moeten de problemen aangepakt worden via het Search Console. Bekijk ook de social engineering hulp voor webmasters.

Reacties