Google Agenda voor Android: Vind een tijd voor mijn vergadering

Smartphones hebben productiviteit draagbaar gemaakt. Je hoeft niet langer te opgesloten te zitten op een bureau om vergadernotities te lezen, in te bellen voor een conference call, of om een e-mail te versturen. Maar het plannen van vergaderingen onderweg is nog steeds moeilijk, als je je laptop opent om ieders agenda te controleren en een tijdsblok te vinden dat voor iedereen werkt.

Vanaf vandaag kunnen Google Apps for work/edu gebruikers vergaderingen vanaf elke locatie met "Tijdstip zoeken" in Google Agenda voor Android plannen.

Een enkele tik, "Zoek een tijd" helpt bij het vinden van vergadertijden die voor iedereen werken, zelfs wanneer ze in verschillende tijdzones zitten, op basis van hun beschikbaarheid en de keren dat ze meestal vergaderingen. Als er geen tijden die werken zijn, zal Agenda bekijken welke conflicterende vergaderingen het gemakkelijkst verplaatst kunnen worden. Speciaal ontworpen voor organisaties waar het delen van agenda's met collega's de norm is, zie hier hoe het werkt:


"Vind een tijd" geeft suggesties, maar je hebt nog steeds de controle. Je kunt tikken om ieders schema in één oogopslag zien en er perfect voor te zorgen dat de timing werkt voor iedereen. En wanneer je iemand anders agenda beheert, kunt je de functie ook gebruiken om vergaderingen te plannen namens hen.

Download Google Agenda voor Android om eenvoudig onderweg te plannen. En ja, er wordt ook gewerkt aan een iPhone versie, evenals eenvoudigere manieren om te plannen via het web.

Meer info is beschikbaar in het Help centrum.

Reacties