HTTPS voor alle weblogs op het blogspot domein

HTTPS is fundamenteel voor de veiligheid op het internet; het beschermt de integriteit en vertrouwelijkheid van de gegevens die tussen websites en bezoekers verstuurd worden. Afgelopen september is begonnen met de uitrol van HTTPS ondersteuning voor blogspot domein blogs, dus het kon al uitgeprobeerd worden. Vandaag een nieuwe mijlpaal: een HTTPS-versie voor elke blogspot domein blog. Met deze wijziging kunnen bezoekers toegang krijgen tot alle blogspot blogs via een beveiligde verbinding.

De HTTPS indicator in Google Chrome

De instelling om HTTPS te selecteren is bij deze verwijderd. Het is nu een standaard instelling, en kan niet aangepast worden.

Er is wel een nieuwe instelling toegevoegd genaamd "HTTPS-omleiding" om bezoekers die je blog via http://.blogspot.com benaderen automatisch naar de https versie worden omgeleid. Dit is optioneel, wanneer hier niet voor gekozen wordt kunnen bezoekers nog steeds je blog benaderen via een onbeveiligde verbinding.

Nieuwe HTTPS-omleiding instelling in het Blogger dashboard

Houd er rekening mee dat de gemengde inhoud er toe kan leiden dat een aantal van de functionaliteit van een blog niet te werken in de HTTPS-versie. Gemengde inhoud wordt vaak veroorzaakt door Niet verenigbare slablonen, gadgets, of inhoud van een bericht. De techneuten zullen de meeste problemen op de achtergrond (pro-actief) oplossen, maar een aantal problemen kan alleen worden vastgesteld door de blog auteur. Om deze fouten ter plaatse te herstellen is er een gemengde inhoud waarschuwing tool toegevoegd die waarschuwt voor mogelijke gemengde inhoud problemen in berichten, en geeft de mogelijkheid om ze automatisch op te lossen voordat het bericht wordt opgeslagen.

Bestaande links en bladwijzers naar uw blogs worden niet beïnvloed door deze lancering, en zullen blijven werken. Houd er rekening mee dat blogs op aangepaste domeinen nog geen HTTPS-ondersteuning hebben.

Deze update breidt Google's HTTPS Everywhere missie uit voor blogspot domein blogs. Ze stellen feedback op prijs en gebruiken dit om in de toekomst verbeteringen aan te brengen.

Reacties