Lokale Nieuws Bronnen in de Schijnwerpers

TL;DR Google Nieuws heeft een "Local Source" Tag toegevoegd om lokale bronnen van de grote verhalen naar boven te halen.

Lokaal nieuws uitgevers spelen een cruciale rol bij het verslaan van de verhalen die iedere dag van invloed zijn op onze steden, scholen en buurten. Lokale verslaggevers zijn vaak leden van de gemeenschappen, waardoor extra context en perspectief wordt toegevoegd aan een verhaal. Lokaal nieuws is ook belangrijk voor onze gebruikers: volgens een maart 2015 Pew Research onderzoek naar Lokaal Nieuws in een digitaal tijdperk, er werd gekeken naar drie metropolen met als resultaat, "bijna negen op de tien bewoners volgt het lokale nieuws nauwgezet en ongeveer de helft doe dat zeer nauwgezet".

Met meer dan 75.000 nieuwsbronnen, veel van de uitgevers in Google Nieuws specialiseren op specifieke onderwerpen en lokaties. De lokale secties in Google Nieuws brengt content van regionale kranten en hyper-lokale blogs naar voren die niet verschijnen in het nationale nieuws.

Maar niet alle lokale verhalen blijven lokaal. Wanneer een lokale verhaal wordt opgepikt door de nationale uitgevers, kan het moeilijk zijn voor de lokale bronnen om gevonden te worden, zelfs wanneer zij baanbrekend onderzoek hebben gedaan om een verhaal te onderbouwen. In overeenstemming met het doel om verschillende perspectieven te laten zien, is Google verheugd om te melden dat er een nieuwe "Local Source" tag aanwezig is in alle Google Nieuws varianten. Deze nieuwe functie zorgt voor een groter bereik van lokaal nieuwsdiensten wanneer verhalen nationaal zijn gegaan. "Local Source" -artikelen wordt automatisch herkend aan de uitgever die in het verleden geschreven heeft over het onderwerp en de locatie van het oorspronkelijke verhaal. De tag van de artikelen staat in de uitgebreide artikelen box van news.google.com en in de Google Nieuws en weer iOS- en Android-app.

''Local Source'' Tags toegevoegd aan Google Nieuws

Een goed voorbeeld van hyperlocal nieuws is 9-jarige reporter Hilde Lysiak. Hilde haalde de krantenkoppen met een verhaal over een moord in haar woonplaats, wat ze op haar eigen lokale nieuwssite publiceerde - Orange Street News (AMP-geactiveerd om echt snel te laden op mobiel). Haar rapportage trok de aandacht van grote kranten en ochtend shows zoals Good Morning America waarin ze werd bekritiseerd omdat ze te jong zou zijn om dergelijk hard nieuws te brengen. Het was één van de redenen dat Hilde werd uitgenodigd op het Googleplex om de World Press Freedom Day 2016 te bezoeken En net als Hilde, zijn ze bij Google Nieuws vastbesloten mensen te verbinden met het nieuws dat voor hen het belangrijkste is - of dit nu lokaal, nationaal of internationaal is.

Hilde Lysiak
De 9-jarige Hilde Lysiak bezocht Google op de World Press Freedom Day, 3 mei 2016.

Reacties