Meer mogelijkheden met Android apps op Chrome-apparaten

Chromebooks zijn nu al een veilig platform om mee te werken voor bedrijven, ongeacht de omvang. Bedrijven kiezen voor Chromebooks, omdat ze gemakkelijk te onderhouden en centraal beheerd kunnen worden door een IT-afdeling en ze hebben meerdere lagen van beveiliging om gevoelige gegevens veilig te stellen.

Gisteren werd de ondersteuning voor Android-apps op Chromebooks aangekondigd - met weinig tot geen extra inspanning van de kant van de ontwikkelaars - is de keuze voor Chromebooks op het werk nog voor de hand liggender geworden.


Dit betekent dat uw medewerkers toegang kunnen krijgen tot het brede ecosysteem van Android-apps in Google Play for Work op hun Chromebooks, centraal beheerd en met toegangscontrole. Dus in aanvulling op snelheid, eenvoud, veiligheid en efficientie met web apps, kunnen werknemers gebruik gaan maken van eerder niet beschikbare mobiele apps op Chrome-apparaten met volledige dossier integratie, meldingen, offline ondersteuning en tap invoer op ondersteunde hardware.

Meer productiviteit mogelijkheden

De eerste testen met een aantal Android apps for work zoals Concur, TripIt en DocuSign, evenals vele andere productiviteits apps, zien er zeer bemoedigend uit. Terwijl de 2 miljoen bedrijven die al gebruik maken van Google Apps for Work Microsoft Word-documenten kunnen bekijken en bewerken, zijn er ook die de voorkeur aan Microsoft Office-software geven. Dat kan op een Chromebook bijvoorbeeld door de Android-versie van Microsoft Word te installeren. En diegene die als aanvulling op Google Hangout, Skype wil gebuiken kan dit doen op een Chromebook met Skype voor Android.

Ook dit geeft gebruikers volledige toegang tot apps die bedoeld waren voor de mobiele wereld. Bijvoorbeeld, terwijl de webversie van Slack die al werkt in de Chrome-browser, is de Android-versie van Slack vanaf de grond opgebouwd voor mobiel gebruik met ondersteuning voor push-notificaties, waardoor het niet meer stoort op de werkplek of tijdens vergaderingen.

Of personeel nu de voorkeur geeft aan een Android-app, de web-versie van die software of een app met offline ondersteuning wil gebruiken, ze hebben nu de keuze op een Chromebook.

Ze stimuleren alle Android-ontwikkelaarsom te kijken hoe de applicatie-ervaring een meerwaarde voor Chromebook gebruikers toevoegt en ze nieuwe mogelijkheden biedt: Nu strekt het bouwen van een app zich uit van Android-telefoons en tablets tot Chromebooks.

Je hebt nog steeds de controle

Eén van de belangrijkste voordelen van de inzet van Chrome-apparaten op uw werkplek is dat ze eenvoudig centraal beheerd kunnen worden middels meer dan 200 administratieve beleidsregels. Beheerders kunnen deze Android-apps nu beheren in hetzelfde Chrome beheerconsole.

Er zijn nieuwe beleidsregels toegevoegd voor het toestaan of Android applicatie- of installaties te beperken, en er kunnen zelfs Android apps toegestaan worden voor een beperkte gebruikersgroep.

Deze functionaliteit komt begin juni beschikbaar voor ontwikkelaars om uit te proberen op specifieke Chrome-apparaten - de Asus Chromebook Flip, Acer Chromebook R11 en Chromebook Pixel (2015 editie). Later dit jaar zal er ondersteuning toegevoegd worden voor veel meer Chrome-apparaten, zoals hier is beschreven. En voor het zelf ontwikkelen van Android apps voor uw bedrijf, is hier meer te lezen over de optimalisatie van Android-app voor Chrome-apparaten.

Reacties