Vertaal waar je maar wilt: in een app, offline, en waar je Chinees ziet

Van de ruin 500 miljoen mensen die gebruik maken van Google Translate, woont meer dan 90% buiten de VS. Na contact met duizenden gebruikers in India, Indonesië, Brazilië en Thailand werd duidelijk wat werkt en wat niet -en de komende dagen worden een groot aantal verbeteringen uitgerold.

Miljoenen gebruikers kopiëren/plakken tekst tussen Google Translate en andere apps. Nu kun je gewoon de tekst van een praatje, commentaar, liedtekst, etc. selecteren, en via het menu verschijnt de vertaling zonder dat er tussen apps geschakeld moet worden:


Bekijk de video voor meer informatie. Tik om te vertalen werkt voor alle 103 de talen die beschikbaar zijn voor een Android telefoon vanaf Jelly Bean (4.2) en hoger.

Vervolgens werkt de Offline Mode werkt nu op iOS en Android, en zijn de offline taalpakketten veel kleiner geworden. De vorige pakketten waren te groot om te downloaden wanneer er geen wifi beschikbaar was, en een hoop van de beschikbare ruimte op en telefoon nodig had. Ze vragen nu ongeveer 90% minder ruimte, tot een veel beter beheersbare 25 MB per stuk.

De offline Mode is eenvoudig in te stellen: Tik op de pijl naast de naam van de taal om het betreffende pakket te downloaden, en dan ben je klaar om tekst te vertalen alsof je online bent-en werkt het Tik om vertalen ook. Er is een Filipijns pak toegevoegd, waardoor het totale aantal offline talen gegroeid is tot 52.


Tot slot is Word Lens in het Chinees toegevoegd. Het is één onze 29 talen voor een directe visuele vertaling, en het leest van en naar het Nederlands, zowel voor Vereenvoudigd als Traditioneel Chinees. Probeer het op menu's, borden, pakketten, en andere gedrukte tekst. Net zolas met alle andere Word Lens talen, het werkt ook offline.


Met Tik om te vertalen, de verbeterde offline modus, en Word Lens in het Chinees, hopen ze dat de nieuwste versie van Google Vertalen een handige metgezel is. Deze updates wordt de komende dagen uitgerold.Reacties