Start je zomer reizen met deze nieuwe Google Maps functies

Het wordt weer warmer, de kinderen zijn van school, en dat kan maar één ding betekenen: de zomer is officieel begonnen. De zomer brengt weekendjes weg, verre reizen en allerlei uitjes daar tussen. En met de nieuwste update voor Google Maps, worden twee nieuwe functies geïntroduceerd om daar te komen waar je wilt zijn en om je helpen de reis te herinneren op een heel nieuwe manier.

Road trip warriors kunnen nu Stapsgewijze navigatie met meerdere tussenstops gebruiken met Google Maps op Android (binnenkort ook op iOS). Open de app, voer een bestemming in, tik op het menu en klik vervolgens op "een stop toevoegen". Om de volgorde van de stops te wijzigen tik je op herschikken en houdt het drie streepjes menu vast aan de linkerkant van de tussenstop en sleep het naar de gewenste positie - je kunt zelfs zoeken naar type plaatsen zoals benzinestations of restaurants zoals je normaal ook zou doen. Zodra je al je stops hebt toegevoegd, tikt je op "Gereed" en uw multi-stop route is voltooid. In de navigatie modus heb je dezelfde naadloze rijervaring die je gewend bent, of je nu verschiilend winkels wilt bezoeken of schilderachtige plekjes langs Route 66 wilt bekijken.


Een groot deel van het plezier van reizen is herinneringen ophalen over het verkennen van nieuwe plaatsen met vrienden, familie of zelfs alleen. Foto's zijn een traditionele manier om die momenten terug te halen, maar Tijdlijn gebruikers op Android kunnen hun reis terug halen en de informatie op een nieuwe manier bewaren. Google Maps-gebruikers met Locatie Geschiedenis ingeschakeld kunnen de tijdlijn openen, een datum selecteren van een recente vakantie of het dagelijks leven en notities toevoegen om er aan helpen herinneren wat ze deden die dag, of om belangrijke notities op te slaan voor later.


Het maakt niet uit waar je deze zomer, of wanneer dan ook, naartoe gaat, deze nieuwe Google Maps functies helpen om herinneringen op te halen over die trip.

Reacties