Het vinden van het perfecte hotel en vlucht voor je reis

Met de zomer in volle gang, en de vakantie om de hoek, is het tijd om die last-minute vakanties te plannen en na te denken over waar de vakantie dit jaar naartoe gaat. Google heeft een aantal een aantal updates van Google Vluchten en hotel zoekopdrachten uitgerold om het gemakkelijker maken om de juiste vlucht, het juiste hotel, met de juiste prijs, voor de volgende reis te vinden.

Het volgen van de prijs van vliegtickets verandert in Google Vluchten

Wil je up to date te blijven over wijzigingen van de vliegtarieven zonder voortdurend prijzen te controleren? Vanaf nu kunnen tarief veranderingen voor een datum/bestemming combinatie gevolgd worden, of volg de prijswijzigingen van specifieke vluchten in Google Vluchten door deze simpelweg te selecteren. Wanneer de prijzen ofwel verhoogd of aanzienlijk verlaagd worden, wordt je op de hoogte gebracht via e-mail en Google Now-kaarten. Deze updates wordt de komende weken uitgerold in alle 26 landen waar Google Vluchten beschikbaar is.

Google Vluchten: notificatie van prijswijzigingen van gevolgde vluchten op mobiel en e-mail

Vind het juiste hotel met de juiste prijs via Google

Wanneer het gaat om het boeken van een hotel dan de beste keuze lastig te maken. Het wordt nu een stuk eenvoudiger om het juiste hotel met de juiste prijs te vinden.

Iedereen wil een goede deal. Bij het zoeken op Google naar "hotels in [locatie]" is er nu een label "Aanbieding" dat aangeeft dat de prijs van een hotel lager is dan gebruikelijk vergeleken met historische prijs, of als er kortingen op de normale tarief voor die periode. Deze aanbiedingen worden automatisch herkend door de algoritmes wanneer er een aanzienlijke velaging van de prijs is. Deze update zal de komende maanden wereldwijd uitgerold worden.

De resultaten kunnen gefilterd worden op basis van voorkeuren, zoals "prijs" of "Best beoordeeld", met één tik op je telefoon. Er kan zelfs gecombineerd worden met meerdere criteria als "best beoordeelde diervriendelijke hotels in San Francisco onder $200" bij het zoeken naar het perfecte hotel. Dit is nu beschikbaar in de VS en de wereldwijde uitrol gebeurt later dit jaar.

"
Slimme filters en aanbiedingen bij het zoeken naar hotels met Google

Als er een mogelijkheid om geld te besparen of een betere beschikbaarheid kijkt Google ook rondom de geselecteerde datums, zo kunnen ze ook tips geven. Zo kan er een tip vlogen als: "Bespaar €105 bij een verblijf van Wo 13 juli - Vr 15 juli." Als de nieuwe data bevalt, tik je om de zoekopdracht te bewerken en te profiteren van de besparing. Deze Tips worden de komende maanden wereldwijd uitgerold.


Reacties