Meer Now on Tap: Vertalen, ontdekken en Zoeken op afbeelding zijn verbeterd

Met Now on Tap, kunnen Android Marshmallow gebruikers snelle hulp van Google te krijgen zonder hun bezigheden te onderbreken. Vandaag zijn er nieuwe Now on Tap functies geïntroduceerd die nuttige informatie naar boven haalt voor en betere ervaring. Met deze updates kunnen gebruikers tekst vertalen op een pagina, meer ontdekken over de dingen die hen interesseren, en meer informatie over de producten door gebruik te maken van QR-codes en barcodes bij het Zoeken op Afbeelding.

Vertaal teksten vanaf ieder willekeurige scherm

Chrome maakt het gemakkelijk om elke webpagina te vertalen in je moedertaal, maar hoe zit het met het vertalen van informatie in apps?

Met de nieuwe vertaal functie van Now in Tap, kan tekst vertaald worden vanaf ieder scherm, of het nu een app of webpagina is. Houdt de home-knop vast en tik op de "Translate this screen" kaart.

Voilà, de tekst op het scherm zal worden vertaald naar de ingestelde taal op de telefoon.
Dus als je met behulp van Google Maps iets zoekt en informatie ziet in een vreemde taal over een locatie, of een restaurant beoordeling in een vreemde taal, even de Home-knop vasthouden en verder lezen. Het is zelfs mogelijk om meerdere talen in één keer te vertalen.

De vertaal functie is momenteel beschikbaar voor telefoons met welke ingestald zijn op Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Portugees en Russisch (helaas nog niet voor Nederlands).

Ontdek meer interessante inhoud

Now on Tap is geweldig om zaken voor elkaar te krijgen, maar de nieuwe Ontdekken modus kan ook helpen om meer over zaken die je interesseren te leren. Tik gewoon op het pictogram "Discover" en krijgen een stroom van visuele inhoud met betrekking tot wat er op je scherm staat - het is de perfecte manier om te surfen en te verkennen, in plaats van het zoeken naar iets in het bijzonder.

Voorbeeld: Je leest een artikel over Pluto lezen bent en meer te weten wilt komen over NASA, dan zal de Discover mode een stroom van links naar YouTube-video's, nieuws en nog veel meer tonen.

Zoeken op afbeelding - Barcodes en QR-codes

Vorige maand werd aangekondigd dat Now on Tap gebruikt kan worden Tik om te zoeken via de camera-app naar objecten, zoals de beroemde bezienswaardigheden. Dit is nu uitgebreid met barcodes en QR-codes.

De volgende keer dat je gaat winkelen, kunt je gewoon de camera op de barcode richten en krijg je nuttige kaarten met betrekking tot dat object, zoals recensies van gebruikers. Deze functie zal werken met verpakte producten, boeken, dvd's en nog veel meer!

Ze zijn bij Google blij met deze ontwikkeling en ze hopen dat de huidige updates je helpen zaken sneller voor elkaar te krijgen en bij het vinden van nieuwe en interessante informatie.

Reacties