Ondersteuning van hulpdiensten om jouw te vinden in geval van nood

Wanneer hulpdiensten een oproep krijgen, moeten ze de locatie van de beller weten om hulp te sturen en levens te redden. Vandaag de dag, meer dan 70% van de oproepen naar de hulpdiensten komen van mobiele telefoons, maar het lokaliseren van deze mobiele bellers kan een groot probleem zijn. Huidige noodoplossingen rekenen op zendmast locatie (met een straal van enkele kilometers) of Assisted GPS (die binnenshuis kan falen).

Een nauwkeurige nood locatie kan het verschil maken tussen leven of dood. Het feit is dat de Amerikaanse Federal Communications Commission inschat dat "een betere locatie nauwkeurigheid resulteert in het verminderen van draadloze E911 reactietijd met één minuut kan resulteren in het redden van meer dan 10.000 levens per jaar".

Om te helpen dit probleem aan te pakken is een Emergency Location Service aan Android toegevoegd. Deze functie, indien ondersteund door uw netwerk, stuurt de locatie van de telefoon naar de hulpdiensten wanneer een alarmnummer gebeld wordt. Deze maakt gebruik van dezelfde locatie technologieën die beschikbaar zijn voor apps op je telefoon, zoals Wi-Fi, GPS, en zendmasten, om een meer betrouwbare noodsituatie locatie zowel binnen als buiten te produceren.

Deze functie is uitsluitend voor gebruik door hulpdiensten, en de locatie wordt nooit gezien of behandeld door Google. Het wordt verzonden vanaf uw toestel naar hulpdiensten, en alleen wanneer er expliciet een noodoproep gedaan wordt, rechtstreeks of via het mobiele netwerk.

Emergency Location Service wordt ondersteund door meer dan 99% van de bestaande Android-apparaten (versie 2.3 en hoger) via Google Play-services. De service wordt geactiveerd wanneer ondersteund door uw mobiele netwerkoperator of noodinfrastructuur provider.

Deze service is reeds vandaag actief voor mensen met Android-telefoons in het Verenigd Koninkrijk en in Estland. Er is samengewerkt met een aantal exploitanten van mobiele netwerken en hulpdiensten om dit mogelijk te maken:

Er wordt hard gewerkt om Android's Emergency Location Service internationaal beschikbaar te maken, en ze zijn actief bezig met meer landen en operators om dit op grote schaal beschikbaar te maken. Als u als mobiel netwerk operator of noodinfrastructuur provider geïnteresseerd in het ondersteunen van betere nood locatie van Android-apparaten, neem dan contact met Google op.


Reacties