Android-gebruikers krijgen meldingen wanneer er ingelogd wordt vanaf een nieuw apparaat

Google biedt nuttige en eenvoudig te gebruiken beveiligingsfuncties, zoals 2-Step Verificatie en Single Sign-On om gebruikers die verbinding maken met hun accounts op meerdere apparaten te beschermen. Een even belangrijk onderdeel is gebruikers te leren hun account veilig te houden door real-time duidelijk te maken wat er gebeurt met hun accounts.

Er is een nieuwe functie toegevoegd die Android-gebruikers mogelijke beveiligingsproblemen meldt op hun account: Android meldingen voor nieuw toegevoegde apparaten.

Zo werkt het

Wanneer gebruikers een nieuw apparaat toevoegen aan hun account, zal Android de gebruiker informeren over het nieuw toegevoegde apparaat of beveiligingsprobleem.


Als de activiteit er verdacht uitziet, kan de gebruiker kiezen voor "Bekijk account activiteit", om erachter te komen welk apparaat werd toegevoegd, vanaf welke locatie, en andere belangrijke informatie. Als de activiteit werd verwacht, kan de gebruiker deze afdoen als iedere andere melding.


Voordelen

Gebruikers kunnen snel een melding krijgen op meerdere Android-apparaten wanneer er een nieuw apparaat wordt toegevoegd. Dit verhoogt de transparantie voor de gebruiker over welke acties zij hebben verricht, en het stelt ze in staat om verdachte activiteiten te ontdekken. Er is ook vastgesteld dat met Android meldingen gebruikers tot vier keer zoveel kans hebben om informatie te controleren ten opzichte van e-mail meldingen.

Google hoopt dat je deze beveiligingsfunctie net zo nuttig als zij vindt!

Reacties