Een nieuwe manier om te zoeken naar inhoud in apps

We maken gebruik van apps om vrienden te bellen, berichten te verzenden of naar muziek te luisteren. Maar soms is het moeilijk om precies te vinden wat je zoekt. Er is nu een nieuwe manier geïntroduceerd om te zoeken naar informatie binnen apps op een Android-telefoon.

Met deze nieuwe zoekfuctie, genaamd In Apps, kan snel de inhoud van de geïnstalleerde apps doorzocht worden. Om deze functie te gebruiken ga je naar de Google-app op je Android-telefoon en kies je daar het tabblad IN APPS.

Een nieuwe zoekfunctie in de Google-app, met de huidige en toekomstige apps

Hier volgen een paar voorbeelden van de mogelijkheden met deze nieuwe zoekfunctie:
  • Vind contacten en berichten. Eenvoudig een vriend met wie je wilt bijpraten vinden, of de naam van dat nieuwe sushi restaurant waar je vriend het de afgelopen maand over had - gewoon zoeken naar [sushi] en je vindt het bericht.
  • Luister naar je favoriete hardloop liedje of kijk voor de 15de keer naar die niezende panda video - allemaal vanaf één plek.
  • Blijf georganiseerd met taken en notities. Items op een boodschappenlijstje afvinken? Geen probleem, gewoon even zoeken naar [boodschappen].
Deze functie werkt met nu met apps zoals Gmail, Spotify en YouTube. In de komende maanden worden er meer apps toegevoegd, waaronder Facebook Messenger, LinkedIn, Evernote, Glide, Todoist en Google Keep. Doorzoeken van uw persoonlijke resultaten gebeurt volledig op uw telefoon, zodat er ook gezocht kan worden zonder WiFi of mobiele data. Alleen jij kunt deze resultaten te zien, en je kunt controleren welke apps er doorzocht worden via de Instellingen binnen de Google-app.

En met de aankomende LG V20 telefoon kan de InApps-functie direct benaderd worden met een speciale snelkoppeling op het start- en het tweede-scherm. De LG V20 zal de eerste smartphone met deze speciale snelkoppeling zijn. Naast het zoeken binnen gedownloade apps kunnen met de nieuwe LG V20 door LG vooraf geïnstalleerde apps ook doorzocht worden.

Een nieuwe zoekfunctie in de Google-app, met de huidige en toekomstige apps

Dus of je nu de nieuwe LG V20 of de Google-app op je Android-telefoon gebruikt, het vinden van je favoriete nummer, je verloren e-mail of je to-do lijstje is nu gemakkelijker dan ooit tevoren.Reacties