Google Cast is nu ingebouwd in Chrome

Twee jaar geleden is Google Cast geïntroduceerd, een extensie voor Chrome die het mogelijk maakt om de inhoud van uw favoriete websites te tonen op ieder scherm in huis - de TV - met behulp van Chromecast. kijken naar je favoriete programma van Netflix, of het delen van een foto slideshow op een familiebijeenkomst, Google Cast maakt het eenvoudig om het web uit te breiden naar het grote scherm.

Sinds de lancering van Chromecast is er gewerkt aan verbeteringen. Nieuwe Cast-apparaten zoals Chromecast Audio zijn gelanceerd en er is samengewerkt met diverse fabrikanten om Cast tv's en speakers te maken. Er zijn ook aanzienlijke verbeteringen in kwaliteit gekomen , met de meeste castings zijn nu in HD.

Het casten van Chrome is ongelooflijk populair geworden: In de afgelopen maand alleen al hebben gebruikers meer dan 38 miljoen keer vanaf Chrome gecast, kijkend en luisterend naar meer dan 50 miljoen uur aan content.

Google heeft gemeld dat Google Cast nu volledig is geïntegreerd in Chrome, en iedereen kan nu Cast gebruiken zonder iets te installeren of configureren. Op websites die zijn geïntegreerd met Cast zie je het Cast-pictogram verschijnen wanneer je op hetzelfde netwerk zit als een Cast apparaat - en met een paar muisklikken kun je content te bekijken op TV of luisteren naar muziek op de luidsprekers:


Je kunt ook websites die niet zijn geïntegreerd met Cast op een TV bekijken door het selecteren van de "Cast ..." menu-item in het menu Chrome:


En je kunt nu casten op nog meer plaatsen - met inbegrip van het delen met deelnemers in een video-oproep in Google Hangouts en de Cast for Education app, die onlangs aangekondigd is. Nu kunt je presentaties met collega's delen tijdens een Hangout of in de klas.

Met Google Cast en Chrome kunt je delen waar je graag naar kijkt met de mensen om je heen. Dit is nu beschikbaar voor iedereen. Om de nieuwe ingebouwde Cast functionaliteit te krijgen heb je ten minste versie 52 van Chrome nodig.


Reacties