Een uitgestorven wereld weer tot leven gebracht met Google Kunst en Cultuur

Vele miljoenen jaren geleden heerste Dinosaurussen over de aarde en waren de Zeedraken niet alleen Hollywood creaties, maar angstaanjagende roofdieren die in de oceanen op rooftocht gingen. Deze wereld is lang geleden verdwenen, maar was er wel één die nog steeds iedereen die de de oorsprong van het leven op onze planeet probeert te begrijpen fascineert.

Vanaf vandaag kan iedereen, overal, deze wereld te verkennen op Google Kunst & Cultuur. Google is een partnerschap aangegaan met meer dan 50 van 's werelds grootste natuurhistorische instituten om deze verloren wereld weer online tot leven te brengen. Meer dan 150 interactieve verhalen van experts, 300.000 nieuwe foto's en video's, en meer dan 30 virtuele rondleidingen wachten op je ...Met slechts een paar klikken sta je oog in oog met een 180 miljoen jaar oude reus en brengt Virtual Reality de kolossale Zeedraak terug van de ondergang. Ontdekt in Dorset in tegenwoordig te zien in het Londense Natural History Museum, kan De Rhomaleosaurus (de formele naam) nu ook worden onderzocht in 360 graden.Virtual Reality is ook gebruikt om de Giraffatitan weer tot leven te brengen in het Berlijnse Natuurhistorisch museum te brengen. Met een lengte van 13 meter (42 voet) is het één van de grootste Dinosaurussen die ooit geleefd hebben. Hij was twee keer zo groot als de huidige giraffen, en kan gemakkelijk met zijn kop door een raam op de vierde verdieping.


Google wil je een glimp geven van hoe deze kolossale wezens zag er eigenlijk uitzagen. Hiervoor werkten ze samen met ecologen, paleontologen en biologen om virtuele huid en vlees op de bewaarde skeletten aan te brengen. Van de grootte van het oog tot de positie van de snuit en de bocht van de nek, werden de textuur en plooien van de huid nauwgezet nagemaakt en gecontroleerd door een team van wetenschappers. Voor het beste effect kun je een viewer zoals Google Cardboard gebruiken om het beest in de ogen kijken.

In aanvulling op de VR-ervaring heeft deze wereldwijde tentoonstelling over de natuurlijke historie nog veel meer informatie voor zowel experts als ontdekkingsreizigers in hun luie stoel:

De collectie is gratis en geopend bij g.co/naturalhistory en via de Google Kunst & Cultuur mobiele app voor iOS en Android. En wanneer u leraar bent zijn er meer dan 20 nieuwe Google Expedities die wachten om ontdekt te worden.

Veel plezier bij deze reis door de geschiedenis van de natuur.

Reacties