Versterking van de beveiliging van een Google-account

Gebruikers vertrouwen Google met een aantal van hun meest kostbare gegevens - familiefoto's, e-mails, werkdocumenten, en nog veel meer. Het is de verantwoordelijkheid van Google om deze gegevens veilig te houden en beveiligd, ze bieden eenvoudige en bruikbare manieren om dit te beheren.

Er zijn ook extra tools die je kunt gebruiken om een account extra bescherming te geven. Meer dan vijf jaar geleden introduceerden ze twee staps authenticatie, een tool die een extra beveiligingslaag toevoegt aan een account. Met twee staps authenticatie is er meer nodig dan alleen een wachtwoord om toegang te krijgen tot een account:
  • een eenvoudige prompt moet je op je telefoon;
  • een code gegenereerd door een app;
  • of een beveiligingssleutel.
Dit maakt het veel moeilijker voor hackers om toegang te krijgen tot een account, zelfs wanneer ze op één of andere manier een wachtwoord hebben achterhaald.

Google Authenticatie in twee stappen

Het Witte Huis, in samenwerking met de National Cyber Security Alliance, is gestart met de Lock Down Your login campagne om Amerikanen te informeren over betere manieren om online accounts veilig te houden. Het is een geweldige kans om iedereen eraan te herinneren over de verschillende in twee stappen opties beschikbaar om een Google-account te beschermen. Om twee stappen in te schakelen, ga naar de "Inloggen en beveiliging" sectie van Mijn account of klik hier voor meer informatie.

Reacties