Meer ouderlijk toezicht beschikbaar in YouTube Kids vanaf vandaag

Sinds de lancering van Youtube Kids, bijna twee jaar geleden, is deze app tientallen miljoenen keren gedownload, bevindt de app zich consequent in de top 5 apps in de app store met een 4+ rating.

Sindsdien is er ook nuttige feedback van ouders ontvangen over hoe app nog beter zou kunnen. De ouders hebben verteld dat ze meer controle willen over hoe hun kinderen de inhoud in de app YouTube Kids kunnen bekijken. Vandaag begint de uitrol van een nieuwe functie die ouders de mogelijkheid geeft om te bepalen welke inhoud goed is voor hun gezin.

Laten we zeggen dat je niet wilt dat je kleintjes kijken naar een doe-het-zelf-video die toont ze hoe ze kleverige slijm maken, of misschien je wilt dat ze een pauze te nemen tijdens het kijken naar bepaalde sing-a-long video's. Nu kun je video's of kanalen voor hun blokkeren door in te loggen in de app.

Blokkeer video's via het 3 stippen menu naast een video of kanaal

Om aan te melden, wordt er gevraagd om uzelf een ouderlijke toestemming e-mail te sturen.


En het beste deel is dat omdat je bent aangemeld, de video's en kanalen die u blokkeert op YouTube Kids consistent blijven op al uw apparaten. En als ouder, als je van gedachten verandert, kunt je alle beperkte video's of kanalen tegelijk deblokkeren. Het is echt zo makkelijk! Deze update zal beschikbaar zijn in: de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Argentinië, Colombia, Mexico, Chili, Peru, Brazilië, Nigeria, Kenia, Zuid-Afrika, Ghana, Oeganda, Zimbabwe, Tanzania, Maleisië, de Filippijnen, India en Singapore.

Deze nieuwe functie volgt andere manieren die gezinnen al kunnen gebruiken om hun YouTube Kids ervaring aan te passen:
  • Leer hoe de app werkt: Als ouders YouTube Kids openen wordt vooraf uigelegd hoe uit deze systemen te kiezen en aan te bevelen inhoud en hoe video's te markeren/vlaggen Er wordt ook gevraagd een keuze te maken over de breedte van de beschikbare keuze voor een kind.
  • Timer: Laat de app zijn de bad guy met een ingebouwde timer waarmee de'schermtijd' voor een kind beperkt wordt. De app waarschuwt je kind wanneer de sessie voorbij is, zodat u niet hoeft te doen.

  • YouTube Kids op het grote scherm: Kijk YouTube Kids met de hele familie op het grote scherm. YouTube Kids is nu ook beschikbaar op uw TV, met behulp van een Chromecast, Apple TV, game consoles of SmartTV.
  • Leeftijd-gebaseerd maatwerk: Wanneer de app geopend kan gekozen worden uit drie algemene leeftijdsgroepen (voorschoolse, school leeftijd of alle kinderen), het genereren van de eerste home-scherm met weer te geven video's die kinderen kunnen interesseren in die leeftijdsgroep.

Stay tuned,er komt nog meer en in de tussentijd ... veel plezier met kijken!


Reacties

Een reactie posten